svartabacken.

Idag har man gjort sitt första åk i world cup backen, som börjar med svartbacke. Gick faktiskt väldigt bra, va skitskoj. Men dock väldigt isigt fortfarande... inte skoj att åka när det enda man åker på är is och kullar av snö. Man tappar ju balansen när man åker in i en kulle av snö och precis har varit och kört på is. Blev iaf tre åk, det räcker nästan för man blir rätt slut i benen av att åka så mycket. Funderar på om man ska passa på att åka lite till med klara i morgon om de ska åka när hon ändå är här.
Kan förresten glädja er där hemma att ni förmodligen har det rätt varmt och skönt hos er, här ligger det runt 17 minus, i måndags när jag gick till jobbet kl åtta så frös mitt hår... och håret va ändå torrt. Hur ska jag överleva denna kyl?
Här kommer lite bilder från backen m.m.




Från toppen
Bild från toppen utöver hela stöten! :)









Klara, innan vi ska börja färden neråt.



Jag innan färden neråt.

Nu är julen över.

I alla fall för min del, inte för att det har varit någon jul. Han iaf med lite annandags fest, de brukar jag ju aldrig annars få medverka i, så igår slog vi på stort... eller inte. Jobbade till sex, gick sedan ner å satte mig i tipi bar med madde iförd mjukisbyxor å tjock tröja, kände mig lagom het när alla andra kom ner några timmar senare i ordninggjorde med kläningar osv. Men jag hade trevligt iaf, gick hem vid tolv och lagade mackaroner och upptäckte dock att jag hade gjort av me typ 250-350 kr. Kanske inte så mycket, men jag hade ju inte direkt tänkt att lägga massa pengar på alkohol här uppe juh! Men lite skoj måste man ju ha.
Idag efter jobbet blev det pizza dessutom, en med kantareller, fläskfile, tomat, lök, paprika och beanaisås m.m. Gott som sjutton. Nu ska jag bara softa en stund sen blir de till att sova, börjar kl sex i morgon... å är schemalagd till tre, men de kommer en ny tjej i morgon och det är ganska mycket att göra så funderar på om jag behöver stanna kvar till fem lr sex iaf. Vi hörs.
Förresten, tänkte försöka komma hem någongång nu i början av januari när det ändå är rätt lugnt... hoppas jag på iaf. =)
Ha de gott!
Snart är de nyår...


God Jul.

Det är väl meningen att man ska önska alla en god jul nu antar jag, fast att det mer eller mindre känns som en helt vanlig dag. Det är verkligen jul, utan klappar utan ALLT. Är dessutom helt slut efter att ha jobbat hela dagen, glad att jag bara jobbade till kl nio i stället för elva. Första sittningen idag gick skitbra, allt va aslugnt å så. Andra sittningen gick också bra bara de att alla kom samtidigt så de blev hur mycket som helst att göra å hur rörigt som helst. Men nu är ju allt avklarat å de är ju skönt. Har iaf fått lite julmat idag, ytterst lite ska jag väl tillägga. Åt frukost vid halv tio, lunch vid kl tolv typ å sen har jag inte ätit något mer förutom en klementing några pasta bitar, tre prinkorvar å en potatisbit å så hittade jag ju nu innan jag skulle gå hem en bit almond daim med det va asgott måste jag säga. Är rätt hungrig men har inte mycket till mat att laga så tror jag ska gå å lägga mig och sova å sen ska jag upp å jobba bistron i morgon.


Förresten, om någon hade tänkt att köpa en julklapp till mig så kan den gärna få köpa en sån härKNUBBIG Bordslampa.. för jag råkade precis sparka ner min från sängbordet så den gick sönder. Fy sjutton vilken jul. Nyår blir förhoppningsvis mycket bättre iaf. :P








Hoppas er julafton har varit bra.
God jul på er alla iaf!


En dag kvar.

Sitter här i sängen och har ingen som helst julkännsla alls, har till och med satt på julradio... men det gör saken nästan bara värre. Jag ville bara hem och fira jul! Umgås med familjen, äta mammas goda julmat, gå ut och umgås med vännerna efter allt julklapps stök på kvällen och självklart öppna julklapparna. Inte en ända har man, ångra nästan att jag sa till farmor att hon inte behövde skicka min julklapp till mig att jag tar den när jag kommer hem sen... Hoppas på att jag kanske får en chans att åka hem efter jul och nyår, då ska det vara mycket lugnare här. Trodde faktiskt inte att jag skulle sakna hemma så mycket som jag gör. Idag är det ju exakt två veckorsen jag åkte hit. När jag är hemma här så upptäcker man mer vad man saknar, jag trivs här, jag tycker de är skoj att jobba här å de är kul att åka skidor men det finns så mycket jag saknar hemma i vetlanda.

jultomte-farg_380.jpg

Nä, ska försöka städa lite... ser ut som ett bombnerdslag här. Inte lätt att hålla ordning med så mycket saker i ett så litet utrymme med så lite förvaringsställen.

Sen blir de till att gå upp och äta lite p-mat, hämta skidorna och sen kanske åka lite skidor med madda om hon orkar efter jobbet, tror knappt det. I morgon jobbar man ju hela dagen, så i kväll ska jag, linn, madde, frida, jenny och kanske två till fira lite jul, vi ska äta lite grött, lussekatter, pepparkakor, julskinka och kanske lite julgodis också. Sen ska jag väl beundra linns julklappshög med. =P Hon har ca 24 julklappar... galet mycket, tror knapp jag någonsin har fått så många julklappar. Kanske när man va lite och fick fler paket med mindre värde.



jultomte1.gif


Ha nu en riktigt GOD JUL, det ska jag ha den dagen jag firar den! =)
jultomte2007-235.gif


Sliten.

Idag har varit en mycket jobbigare och längre dag än vad jag hade tänkt mig. Började kl nio, skulle sluta kl halv sex ungefär. Men på grund av problem med lite stugor så va jag tvungen att ha öppen bistron lite längre närmare bestämt till typ kvart över åtta eller nått. Inte för att det gör något, blir ju bara massa extra pengar! :) Tycker dock synd om dom som inte fick sina stugor i tid, va ett gäng med ungdomar från en gymnasieskola i Stockholm typ. De hade haft massa fester, antagligen slagit sönder en massa i stugorna osv. Kul för HOST att städa dom, förstår att de har tagit tid.

Ska strax gå å lägga mig, är helt slut. Börjar jobba kl sex i morgon, går nog härifrån kl halv sex typ så vi hinner byta om å så innan. Tänkte bara lägga upp några bilder som jag har tagit nu dom här dagarna... med telefonen dock, så inte bästa kvaliten.


Är så himla fin här uppe, speciellt när man går till jobbet på morgonen, så
här såg det ut idag på morgonen! =) Jag blir så himla mycket piggare och
gladare av att vakna och gå till jobbet i denna miljön.


 






Denna bilden är tagen på introhelgen, tyckte den va fin eftersom molnen som ligger så lågt går mer eller mindre ihop med träden! 








En dag denna veckan då vi hade jättefint väder och man såg solen lysa upp vissa parti.


I morse.








Det finns en så kallad big
 airbag här som man kan
hoppa i utan att man ska
 slå sig. Här gör en kille ett
 hopp genom att slå en rak
 volt typ? Folk är galna! =)



Vårt egna julbord!

Med tanke på att vi jobbar hela julafton iaf jag å frida jobbar morgon, madde å linn kväll så kan vi ju inte fira jul på julafton ihop så därför ska vi göra vårat eget julbord på tisdag kväll.
Det kommer innehålla köttbullar, prinskorv, ostkaka kanske, knäck, julkola, paradis ask, rödbetsallad, julskina, lax, romsås och potatis typ.
Det är tur att jag har så finurliga vänner som kommer på så roliga saker... sådant hade jag aldrig kommit på själv!
Sen blir de till att fira lite efter vi har slutat på julafton gå ut å ta en drink i baren. Dock jobbar vi alla dagen efter så det kommer bli väldigt lugnt!

Nä, nu blir det duschen, sedan sängen och kanske OC!

Skidor!

Igår blev de en utekväll, skulle jobbat först men så hade de frågat bella också å så tycke de att de va onödigt att två jobbade... så då sa jag att jag kunde vara ledig så jag kunde gå ut å festa! :) Va riktigt trevligt faktsikt!


Jenny och Frida igår kväll nere i Tipi bar.


En del av folket som hängde i baren! :)



Annars idag så har jag åkt skidor, vaknad typ vid elva tiden så gick dit vid tolv å åkte tre åk, sen va madde å jag helt slut.. kändes som mina knän skulle gå av. Min kropp är inte van vid att åka skidor längre så de va nog bra att madde inte ville åka mer. För jag hade nog fått jätteont då!
Dock va mina skidor väldigt slöa och dåliga, vilket jag egentligen redan visste men har inte orkat lämna in dom innan... tänkte att de kanske inte va så farligt ändå.
Men de va de, så fort de kom lite lössnö så tog det tvärstopp typ... så nu är dom inlämnade för vallning och slipning.
Så kan hämta ut dom idag lr i morgon!
Å de va inte farligt dyrt heller faktiskt, 250 kr fast då fick jag ju faktiskt halva priset för att jag är personal! :)


Ritad glad gubbe på skidorHeta jag! :)

Har fått schemat för nästa vecka med, jobbar alla dagar utom tisdag och söndag.. och på självaste julafton jobbar jag 10.30 - 23.00 dom frågade om jag kunde servera och ville göra det på julbordet!
Å de kan jag ju, så tackade ja... blir asgla att jag får göra lite olika saker.
Sen är jag fortfarande den enda som inte har jobbat med p-maten, vilket är väldigt skönt å jag slapp den i en vecka till.
Det verkar vara hur tråkigt som helst, ställa fram mat till 200 pers å hela tiden springa upp och ner till köket för att hämta mer för att alla kommer samtidigt också. Men de kanske inte är så farligt som alla säger, vi får väl se när min dag är kommen när de gäller det också! :)

Nä, nu blir de vila, orkar inte göra ett skit i dag... jobbar i bistron i morgon! :)

God jul, bara fyra dagar kvar! :)

//



 



Godmorgon!

Då va de en ny dag idag, börjar inte jobba förräns kl tio i kväll så idag ska de försöka bli lite skidor åkt... hoppas på att madde slutar i tid så det hinns med.
Jag vill ju direkt inte åka själv, inte så skoj!
Å nu är de fint väder också, inte alls så jättemolning å disigt, men de kommer å går, under tio minuter hinner mycket ändras!
Kom just att tänka på att de inte ens är en vecka kvar till jul, jag har verkligen nada julstämning i år igen, varför?
Är det något som ingår i att bli gammal lr är de för att jag inte är hemma.
Det känns faktiskt väldigt konstigt att tänka på att jag inte kommer komma hem över huvudtaget för att fira jul, men jag överlever nog.. får helt enkelt ta emot mina klappar nästa gång jag kommer hem! Längtar
Det är ju trotts allt bara jul en gång om året och när man bor hemma i vetlanda så tror man ju att alla firar jul på julafton å så, men så är de ju inte alls.
Snart är det lunchdax igen!
Ha de greate! =)

Puss mig



Anställningsbevis.

Idag har jag skrivit på mitt anställningsbevis, när jag fick det så stog de att jag skulle tjäna 96,4 å då började jag undra va fan jag hade gett mig in på... tjäna sju kronor mindre nu än va jag gör hemma, de är ju inte direkt vad jag har räknat med.
Så jag sa till Matilda att när jag va på intervjun så frågade de va jag tjänade nu å så sa jag att jag tjänade 103 någonting för de gjorde jag ju också och då sa dom att jag skulle tjäna de hos dom också! När jag sa det till Matilda frågade hon mig om jag hade någon utbildning å hur länge jag har jobbat... så nu har jag 103,60.
Tackar fasen för de, annars så hade jag nog åkt hem... lr inte, jag har de ju rätt bra här faktiskt.
Dessutom fick vi reda på hyran med, den ligger på 1800 för detta lilla rum men då ingår vatten, el viss städning av kök å korridor så de är ju rätt bra ändå.
Så nu är jag rätt nöjd med de hela faktiskt!

Så trotts att de inte blev några skidor åkta idag å det kändes som hela dagen skulle bli pisstråkig så blev den faktiskt helt okej!

Men i morgon ska det bli fint väder, så de blir det skidor en liten stund på eftermiddagen å sen hela lördagen!
Har ju faktiskt varit här i en vecka nu så måste ju passa på att åka lite, man har ju trotts allt fått ett gratis liftkort med! :)

Måste bara tillägga med, att om jag överlever dom kommande dagarna så ska ni vara lyckliga, för nu spöregnar det å är isgata utanför typ.
I morgon ska de bli jättefint väder å massa minus... det betyder ju bara ännu mer isgata!
Gissa om jag kommer att halka å slå mig lr!?!

//Susanne



Tråkig dag!

Hade planerat denna dagen lite, att jag skulle åka skidor iaf... men de alldeles för dåligt väder!
Jättedisigt, snöblandat regn å töväder, kan de bli sämre? Tror inte de!
Så nu har jag snart hunnit me å tvätta två tvättar.
Så tråkigt att sitta hemma å inte ha något att göra, de är ju så himla litet rum... men förmodligen är de billigt iaf!
Jag fick höra något om att de som har som en stuga för sig själva med eget kök å egen tvättmaskin betalar typ 2800 lr nått, så de är jag gla att slippa, de skulle ju bli lika mycket som hemma!



En vecka har gått!

Ja de har de verkligen, känns inte så!
Trivs riktigt bra faktiskt, fast visst... ibland längtar man ju faktiskt hem!
Har jobbat i bistron idag, plus frukost... sålde för 2250 typ å kammade hem 50 kr i driks, de är minsann inte dåligt tycker jag! :)
I morgon är jag ledig! :)
Då blir de skidor förförsta gången på väldigt länge!
Vet inte när jag senast stog på ett par skidor, men måste va typ 2 år sedan minst... det gör mig lite nervös å dessutom så ska man upp i backar som är mer än 10 gånger så höga än vad den i kettilsås är! Det är galet minsann!
Men ser fram emot det!
Behöver även tvätta, får försöka hinna me en på morgonen lr nått!
Idag blir ju bror min tolv år gammal, skoj!
Grattis!

// sune



Trött!

Är verkligen supertrött, tror nästan att jag ska gå å lägga mig nu typ!
Börjar ju kl sex i morgon igen!
Har iaf gått riktigt bra... nu känns de som att jag inte behöver oroa mig för något mer å att något ska vara svårt!

Hungrig är jag också, jättesugen på pasta dessutom!
Bättre å gå å lägga sig! ;)

Förresten, om ni har tänkt att komma å hälsa på så tänk på att om ni bokar tidigast fem dagar innan ni vill komma så får ni halva priset av mig! Bra va? :)

/ Susanne



Glad! :)

Idag känns de som de är en bra dag.
Jag är glad å någolunda pigg trotts att jag gick upp kl fem idag å de va typ fest igår så alla lyssnade på musik osv fram tills elva halv tolv då de åkte härifrån!
Då jag äntligen fick chansen att somna!
Är fint väder idag me... så himla fint när solen lyser över träden i bergen typ!
Man blir extra glad och pigg när det är sådant fin väder.
Jobbade frukost idag, lr gick brevid snarare... men det gick bra, inga svårigeter alls.
Minst lika smidigt som att göra frukost hemma på hotellet, de enda som skiljer sig är att här så steker de baconen på stekbordet i stället för ugnen.
Tänkte jag skulle fråga om man får göra de i ugnen i stället, är ju mycket smidigare så, även om de tar lite längre tid men de spelar ju ingen roll!

Har fått min adress idag förresten den är:

Personal post
Susanne Johansson
Restaurangen
Stöten i Sälen

780 67 Sälen



Party!

Igår vart de lite fest... Å idag fick jag jobba morgon! :S
Diskmaskinen gick ju som sagt sönder igår så jag fick hjälpa till å plocka lite!
Men fy sjutton va trött jag va när jag skulle upp idag sen, helt slut... somnade framåt halv fyra i natt tror jag å så gick jag upp vid tjugo i åtta!
Så nu ligger jag bara framför datan å slöar, orkar inte med så mycket annat tyvärr.



Lite till jobb då!

Då har man jobbat klart å ätit å så för idag.
Blev tre å en halv timmes jobb idag.
Imorgon skulle jag egentligen vara ledig men idag så gick diskmaskinen i brasseriet sönder... å de är den stora huvuddiskmaskrinen som används till frukosten, lunchen, after skin, middagen å nattklubben.
Så i morgon ska jag hoppa in lite extra å hjälpa till på frukosten och diska, och även lite på lunchen kanske! :)
Ska  bli gött, blir ju några extra timmar till då!
Annars så är jag ledig på måndag, men funderar på om jag ska gå brevid lite på morgonen när man gör frukosten så jag vet hur det funkar, för sen jobbar jag med att göra frukost tisdag och onsdag och även brasseriet sen är de lite plock å bistro.
Så på måndag kanske man ska pass på att åka lite skidor... fast är ju ledig på torsdag å lördag me å på fredagen jobbar jag bara kvällen så då hinns de ju me lite där med!
Är ju dock inte riktigt heltid nästa vecka heller... men veckan därpå då lär de bli att göra!

Idag när jag kom till bistron så kan jag ju säga att de va som en ända stor soppa allting, frida stog i kassan SJÄLV dessutom när de va hur mycket folk som helst medans linn sprang å diskade lite... är de inte bättre då att hjälpa till att servera gästerna istället för att diska?? Förstår inte riktigt vad folk prioriterar.
Men det har väl med vana att göra kanske.


Jobbade i plocken igår, råkade krossa två glas tror jag, lr kanske va fler... håller aldrig räkningen längre.
så jag är i mitt vanliga esse, lite pinsamt...
Annars gick de bra, va hur lungt som helst nere i tipi bar typ så jag gick upp å plockade i brasseriet i stället!

Nä, nu blir de lite film i stället för fest tror jag... orkar inte gå ut om jag ska upp i morgon!

//Sune  



Godmorgon.

Lr jag kanske ska säga förmidda?
Vaknade för en timme sen.
Jobbade 15,5 timme igår. Är helt död i hela kroppen... dom här timmarna kändes tio gånger värre än vad 20 timmar på hotellet gör.
Måste va att jag inte är van vid deras golv å så!?!
Nä, två timmar kvar tils jag börjar jobba. En timme tills p-matsalen stängs så man kan få lite att äta.
Orkar inte direkt tillaga något!
Så får väl se till att göra mig i ordning lite å sen gå dit!
Ska prata lite me madde å se om vi ska festa lite i kväll kanske, vore trevligt att passa på att gå ut när man har chansen!

/Susanne



Första riktiga passet! :)

Japp, idag va då första riktiga passet, gick asbra!
Är riktigt stolt över mig själv, kassan va de inga svårigheter med å inte de andra heller!
Trodde verkligen att de skulle vara supersvårt, måset väl dock säga att vissa kanske inte har all serviskänsla som man tycker de borde ha... när de står fullt av folk i en kö så borde man väl kanske inte gå förbi å gå ut å plocka disk??
Jag prioriterar iaf gästerna först!
Fast de andra har ju precis gått ut skolan så de kanske kommer in i de till slut!

Håller på att laga mat nu, affären va stängd så de får bli pasta å köttfärssås idag me...
sen får man försöka hinna med å vila lite, börjar ju jobba kl tio igen!
Blir ett par timmar idag... halv nio till sju å sen tio till tre.
Funderar även på att försöka pallra mig upp för att se luciat i morgon vid halv nio... vet dock inte om jag orkar riktigt!
vi får väl se.
Börjar ju inte förräns kl tre i morgon å jobbar fram tills kl sex, sen är jag ledig fram tills på måndag antar jag!
Har inte fått schema mer än till på söndag.
Så i morgon kväll blir de nog fest! =D

Nä, nu är nog maten klar!
Förresten, Grattis i förskott mamma, Vi hörs i morgon!

/ Susanne



Kaffedrinkar

Idag har jag övat på att göra lite kaffedrinkar med linn, visat de jag kan... lr tror jag kan i alla fall! :p
Sen har vi gjort i ordning inför frukosten som börjar i morgon. Dessutom har jag varit inne och handlat i ica butiken idag.
Köpte ris å  sötsur sås... skulle lägga skinka i tänkte jag. Men som vanligt är jag glömsk, så tror ni att jag kom ihåg att köpa skinka? Nä, precis!
Dessutom åker jag hem, lagar mat på ris å sötsur sås till mig å frida å sen sätter jag mig här... Då upptäcker jag att jag glömde visst min väska i bilen som vi fick skjuts av hem! Herregud, mitt minne är ju inte med mig någonstanns. Så hoppas på att han jobbar i baren i kväll så frida kan fråga om min väska. För jag vet ju inte va han heter lr ha för nr så kan ju inte ringa å säga till om väskan! :(
Men de löser sig... synd bara att jag la stämplingskortet där i! (tror vissa kan bli lite sura om jag inte har med det i morgon kanske!?!)

I morgon ska jag iaf öppan bistron, blev ju inget idag.
Så börjar kl halv nio å jobbar till sex.
Ska bli skoj, är dock lite nervös... men inte så jättemycket.
De som är svårast är nog att göra mackor å så och veta vad man ska ha på, men det kan ju inte vara jättesvårt egentligen!
Vi får väl helt enkelt se hur det går.
Har fått en namnskyllt med idag, det står Susanne Vetlanda på!
varför behöver de veta vart jag bor för?
Det hade väl räckt med mitt namn?

Nä, nu får jag väl fördriva tiden med lite gossip girl, både i bokform och serie på datan! :)

ha de bäst!

Kram mig



Ändrade planer

De blir visst inte så mycket jobb i morgon... de kom på att de flesta gästerna som kommer, kommer ju på eftermiddagen så de är rätt onödigt att dom har öppet i bistron då.
Så jag ska börja på fredag i stället, å då börjar jag vid nio å slutar vid sex sen ska jag börja kl tio igen å jobba till 03 i plocken.
Gött att man får jobba lite så, då kan man ju plocka lite extratimmar på så sätt! =)

Längtar tills man blir lite mer van vid att köra i snön så man kan leka lite!
Simon å Peter... de här väglagret skulle ni inte vilja missa! =D

/Susanne



Första dagen!

Jahopp, då va första dagen avklarad.
Har varit och gjort i ordning i bistron idag.
Känns nästan som man bara glidit runt å stirrat på massa saker för att man inte vet vad man ska göra å hur!

Men i morgon ska jag öppna bistron, själv ska jag vara dessutom... herregud hur ska detta gå, fast för hoppningsvis så kommer de inte så många.
Är ju öppningsdag i morgon, å de flesta lär ju inte komma hit vid kl tio precis!
Får väl se hur det går... kommer väl ett inlägg om det i morgon kan jag tro! :)

Nä, nu får det snart bli till att åka till statiol lr någon annan affär om man kan hitta något som är öppet, så man kan köpa sig något så man kan tillaga något att äta.
För icat här öppnar visst inte förräns i morgon! :(





Massa snö, kan de bli bättre?
Tänk om man fick all denna snö varje år! =)
Utsikten är det heller inga fel på!




En del av den platsen jag ska jobba på i morgon


Nedre delen, där frukost serveras blandannat.
Julpyntningen är redan klar, hur mysigt som helst! =)


Ha det bra alla!

/Sune i snön =)


Äntligen framme!


Påbörjade min resa till stöten idag kl kvart i tio ungefär, när vi kommit så långt som till Aneby typ så tog min spolavätska slut och till på köpet hade jag en lastbil framför mig fram till tranås typ där jag äntligen kunde köpa lite spolavätska. Så kan ju säga det att sikten va ju inte på topp under tiden precis.
På vägen så stannade vi för att köpa lite mat att käka... jag fick mig en bit alaska polock med ägg- och persiljesås, synd att säga att de va de bästa stället att äta på, finns dock inte så många mer på vägen efter man har passerat laxå så de fick helt enkelt bli de!
Stog dessutom en helförvirrad tant i kassan som visade upp fisken efter hon lagt upp den på tallriken och så säger hon, den här fisken är de.
Va sjutton svara man på de? Kunde inte komma på något att säga så det enda jag svara va "okej, tack!" 
Jag menar hon hade förmodligen inte ändrat på maträtten bara för jag inte hade tycket att den såg så jättegod ut, lr hur?

Nu är vi iaf framme, kom upp typ vid kvar över sex halv sju typ!

Så här ser vårt rum ut... litet å kompackt! Men de får helt enkelt gå!
Japp, så här ser de ut... kompackt living! :P







Kan ju säga som så, det är välfyllt under våra sängar! :)

RSS 2.0